Edzcom ja Signal Partners yhteistyöhön

Yhteistyössä Kauko ja Signal Partners kuva Mikko Törmänen

Lehdistötiedote 27.5.2021

EDZCOMin ja Signal Partnersin yhteistyö mahdollistaa EDZCOMin asiakkaille huippuluokan laiteympäristön

EDZCOM ja Signal Partners ovat aloittaneet Euroopan laajuisen yhteistyön. Signal Partners on yritysten mobiliteettiratkaisujen ja laitehallinnan johtavia yrityksiä Pohjoismaissa. Yhteistyön avulla EDZCOM pystyy jatkossa laajemmin palvelemaan asiakkaidensa tarpeita tuomalla räätälöityjä laiteratkaisuja osaksi yksityisiä tietoverkkoja.

EDZCOM, Euroopan johtava yksityisten langattomien yhteysratkaisujen tarjoaja, on solminut kumppanuuden mobiililaitteiden ja niiden elinkaarihallinnan asiantuntija Signal Partnersin kanssa. Kumppanuuden kautta molemmat yritykset voivat tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisen IT-infrastruktuuriratkaisun: EDZCOM mahdollistaa yksityiset tietoverkot, Signal Partners taas tuo räätälöityjä laiteratkaisuja liiketoiminnan kannalta kriittiseen ympäristöön.

Yritysten yhteisenä tavoitteena on parantaa palvelutarjontaa vastaamaan raskaan teollisuuden kasvaviin digitalisaatio- ja automaatiotarpeisiin. Kyseessä on kokonaisvaltainen palveluratkaisu, joka toimitetaan ja hallinnoidaan yhden yhteyspisteen kautta, ja se sopii parhaiten asiakkaille, jotka tarvitsevat sekä yksityistä verkkoa että siinä toimivia laitteita.

”Yksityisverkkosegmentti on suhteellisen uusi, ja EDZCOM on johtava yritys tällä alueella. Oli luonteva valinta aloittaa yhteistyö EDZCOMin kanssa, koska olemme molemmat edelläkävijöitä omilla tahoillamme. Yhteistyömme avulla meidän on mahdollista tarjota asiakkaillemme tehokas avaimet käteen -ratkaisu. Tarjoamme EDZCOMin kanssa kaiken, mitä asiakas tarvitsee sovellusten ulkopuolella”, toteaa Signal Partnersin toimitusjohtaja Pekka Laitinen.

”Signal Partners on asiantuntija laitteiden hankinnassa ja myynnissä – he osaavat erinomaisesti asennuksen, testaamisen ja pystyvät koko laitteiston elinkaaren tuntien varmistamaan, että korvaavat laitteet ovat saatavilla. Lisäksi he voivat parantaa prosessia tarjoamalla oikeita laiteratkaisuja osana koko verkkoa. Uskomme vahvasti, että kumppanuus vastaa asiakkaidemme tarpeisiin mitä parhaimmalla tavalla”, sanoo EDZCOMin toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

Automaatio ja yksityiset verkot muuttavat raskaan teollisuuden toimintoja

Raskaan teollisuuden siirtyessä pois analogisista ympäristöistä ja ihmisten käyttämistä laitteista digitaaliseen ja automatisoituun ympäristöön tarve luotettavalle ja turvalliselle yhteydelle kasvaa. Robotiikan tai muiden teknologioiden hyödyntäminen voi luoda turvallisemman toimintaympäristön, tehokkaampia tuloksia ja jopa tuoda uutta kasvua teollisuudelle.

”Aiemmin koneet, aina kuorma-autoista porakoneisiin, ovat olleet ihmiskäyttöisiä. Tämä käytäntö on kuitenkin vähenemässä, kun yhä useammat asiakkaamme siirtyvät käyttämään langatonta tekniikkaamme automatisoinnin kasvattamiseksi. Laitteiston automatisointi mahdollistaa sen, että operaattori voi työskennellä etänä turvallisessa ympäristössä. Verkkomme tarjoaa yhteyden koneiden ja komentokeskuksen välillä, ja Signal Partners puolestaan toimittaa laitteet, kuten reitittimet tai droonit tarvittavine ohjelmistoineen ja luo siten yhteyden langattoman verkon ja varsinaisen laitteen välille”, kertoo EDZCOMin Mikko Uusitalo.

Kustannussäästöä ja kasvua tehokkuudesta

EDZCOM ja Signal Partners varmistavat, että niin verkko kuin laitteet toimivat saumattomasti yhteen. Asiakkaille yhteistyön hyödyt näkyvät konkreettisesti mahdollisuuksina pienentää kokonaiskustannuksia ja tehostaa toimintaa. Lisäetuna on, että yritykset voivat hallita henkilökohtaisia viestintälaitteita vaativissa ja vaarallisissa ympäristöissä sekä saavat parempaa turvallisuutta ja suorituskykyä tilannetietoisuuden parantuessa.

”Valitsemalla yhteiset verkko- ja laiteratkaisumme asiakkaat voivat yhdistetyn osaamisemme perusteella olla varmoja sen saumattomasta toiminnasta ja parhaasta suorituskyvystä. Lisäksi asiakkaamme saavat mielenrauhaa sekä ratkaisun laadun ja sen hallinnan että kustannusten optimoinnin suhteen”, toteaa EDZCOMin Mikko Uusitalo.

Kokonaisvaltaisten ratkaisujen ansiosta asiakkaat voivat suorittaa liiketoimintaansa kuuluvat toiminnot vaivattomammin. Kun ponnistelut verkon ylläpitämiseksi ja hallinnoimiseksi räätälöityjen laitteiden kanssa automatisoidaan ja ulkoistetaan, yritykset voivat uudelleen kohdistaa resurssejaan liiketoiminnan muihin keskeisiin osa-alueisiin.

”Olemme innoissamme siitä, että asiakkaillamme on mahdollisuus hyödyntää seuraavan sukupolven huipputeknisiä palveluita, etähallintaa ja reaaliaikaisia turvallisuusominaisuuksia. Tämä muutos antaa yrityksille enemmän mahdollisuuksia innovoida omaa toimintaansa”, kertoo Signal Partnersin Pekka Laitinen.

Lisätietoja:

Mikko Uusitalo, toimitusjohtaja, EDZCOM, [email protected], 040 455 0480

Pekka Laitinen, toimitusjohtaja, Signal Partners, [email protected], 050 377 2266

EDZCOM lyhyesti

Cellnex-yritykseen kuuluva, suomalaislähtöinen EDZCOM on Euroopan markkinajohtaja Edge Connectivity -ratkaisuissa. EDZCOM on erikoistunut yksityisten langattomien verkkoratkaisujen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon yritysasiakkaille keskittyen liiketoiminnan kannalta kriittisiin toimintoihin. Suomen lisäksi EDZCOM on laajentunut nopeasti Ranskaan, Isoon-Britanniaan, Espanjaan, Hollantiin ja Pohjois-Eurooppaan. EDZCOMin ratkaisut suunnitellaan ja rakennetaan kullekin asiakkaalle, mikä takaa suorituskykyiset liiketoimintakriittiset yhteydet, joita asiakasyhtiö voi itse hallita sataprosenttisesti. Lue lisää www.edzcom.com ja seuraa EDZCOMia LinkedInissa.

Signal Partners lyhyesti

Signal Partners on yksi Pohjoismaiden johtavista yritysten liiketoiminnan mobiiliratkaisujen tarjoajista. Signal Partners on erikoistunut verkon suunnitteluun ja käyttöönottoon sekä kestävään mobiliteettiin. Signal Partnersin teknologia- ja palveluratkaisut auttavat asiakkaita mobilisoimaan liiketoimintaansa ja hallitsemaan IT-infrastruktuuriaan kokonaisvaltaisesti. Signal Partnersin asiantunteva tiimi on sitoutunut parantamaan asiakkaiden tuottavuutta ja toiminnan tehokkuutta liiketoiminnan kannalta kriittisissä ympäristöissä eri toimialoilla. Signal Partners tarjoaa asiakkaan mobiiliratkaisuilleen tarvitseman infrastruktuurin yli 20 vuoden kokemuksella – aina suunnittelusta ja käyttöönottoon ja elinkaaren hallintaan.